Nevelstralen

Nevelstralen houdt in, stralen onder lage druk met een bepaalde hoeveelheid water en straalmiddel. Op deze manier werken wij volgens een milieuvriendelijke manier. Omdat er tientallen soorten bakstenen en ondergronden zijn is het noodzakelijk om voor iedere ondergrond een andere afstelling van druk, water, straalmiddel enz in te stellen.

Op deze manier voorkomen wij beschadigingen aan bakstenen en ondergronden. Het is ons bekend dat waar gewerkt wordt ook stof ontstaat, maar omdat wij water toevoegen aan het straalmiddel is dat minimaal. Ook is het mogelijk om alleen met water onder hoogdruk te reinigen om b.v. mos of ander lichte vervuiling te verwijderen. Ook het stralen van oude meubels of plaatwerk wordt door ons verzorgd.

Bij het reinigen van monumenten en historische gebouwen biedt deze kennis eveneens grote voordelen. In plaats van wat vroeger vaak chemisch of mechanisch gereinigd werd, kan men nu veel beter reinigen met de Rotec Wervelstraaltechniek en bovendien de ondergrond en het milieu ontzien.

Wat in de praktijk aangetoond werd bij het Slot Neuschwanstein en de Rijksdag in Berlijn. Dit kan in principe op alle bouwwerken met verschillende ondergronden. Zoals natuursteen, kunststof, baksteen, pleisterwerk, beton, hout en staal toegepast worden.

Korstvorming, vergroening, roest, graffiti, uitbloeiding, kunnen probleemloos verwijderd worden. Zonder dat de ondergrond wordt aangetast! Omdat met deze roterende wervel reinigingstechniek met zeer lage druk, een 0,5 tot 2 bar gewerkt wordt. Dit is mogelijk doordat de speciale rotatie werveltechniek voor een soort van tangentieel schuureffect zorgt. Dat betekent dat het mengsel water, lucht en straalmiddel via een “roterende” nozzel op de ondergrond terechtkomt, hierbij ontstaat geen frontale botsing, doch een relatief vlak schuureffect, waarbij het bijvoorbeeld mogelijk is om op historische gebouwen de patinalaag te behouden.

De te reinigen ondergrond wordt ook niet meer door en door nat en ook dat is tijdwinst. Alle parameters zijn met de Rotec Wervelstraaltechniek straalunit traploos te regelen, zodat de toepassing afgestemd kan worden op de situatie ter plaatse. Want historische gebouwen onderscheiden zich niet alleen door de verschillende materialen. Maar ook door de graad en soort van vervuiling.

Enkele voorbeelden voor en na de behandeling